Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

mail_open
Listing error "Brand is missing", changes seems not to be saved
torben

Excellent
January 5, 2015 - 11:28 am
Member Since: January 5, 2015
Forum Posts: 11
sp_UserOfflineSmall Offline

Hello,
I want to submit one product of my listing to eBay. So I select the product and choose “List item(s) on eBay”. After a few seconds I get the error message:
Listing is missing required item specific(s): “Brand”.

I switch to my listing again, choose “View mode: Settings” and go to the product that I want to send to eBay -> I select “Edit eBay categories settings”. I click on continue and there I have to mandatory attributes: Size and Brand. For both “eBay Recommended” is selected. The product itself has a brand in my Magento shop. I change “eBay Recommended” to “Custom Value” and I entered some stuff. After that I clicked on save. Then I repeat the first step, but still I have the same error. When I then go to the settings view mode and take a look at the product settings, it shows me “eBay Recommended” again.

Does anybody know whats wrong here and how I can solve this issue?

Thanks!

Avatar
Matthew Ogborne

Founder
January 5, 2015 - 2:19 pm
Member Since: July 18, 2013
Forum Posts: 4565
sp_UserOfflineSmall Offline

Howdy Torben,

A daft suggestion. Set it as you would think it to be correct and then back on the settings view, from the actions menu try listing the item and see if the message comes back a second time.

If it does and you’re 100% sure you have a brand set (which it sounds like you do!), then it’ll be a question for M2E support as they’ll be able to look into your Magento system and see what is happening for that item.

Matt

"Selling an item online is easy, but making living from a business that sells online, well that’s something different entirely!"

Ultimo Magento Theme

Stephen Maguire
Atlanta, GA USA
Member
January 5, 2015 - 9:51 pm
Member Since: May 20, 2014
Forum Posts: 184
sp_UserOfflineSmall Offline

Another possibility is you checked Brand in the Title & Description Policy under ebay Catalog Identifier.

Ask me how I know Wink

Cheers,

Steve

 

Why Should You Join UnderstandingE?

 
  • Access to over 500 step-by-step video tutorials
  • +20 video courses available
  • Magento, M2E Pro, Magmi, eBay, Amazon & Design all covered
  • Everything is in 100% Plain English
  • Learn how to build your own multi-channel software for eBay & Amazon
  • Access to the community forums, meet fellow business owners like yourself

Join Now with 2 Clicks

 

Join now for less that £1 per day you can gain access to over 400 step-by-step video tutorials & learn how to build your very own multi-channel software.

 

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 1012

Currently Online:
38 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
2 Guest(s)

Top Posters:

Jim @ Moogento: 688

Steve Froggatt: 514

Badeth - UE: 513

Jimbob: 453

Paul Cartwright: 414

Forum Stats:

Groups: 6

Forums: 37

Topics: 5221

Posts: 27485

Administrators: Matthew Ogborne: 4565, Dave Furness: 4606